Seçimin ekonomiye etkileri sürüyor İslam Memiş uyardı: 1-2 haftayı bulur!  Hava puslu!

Seçimin ekonomiye etkileri sürüyor İslam Memiş uyardı: 1-2 haftayı bulur! Hava puslu!

Piyasalarda seçim sonrası dalgalanma devam ediyor. Yatırımcılar seçimde yatırımlarını güvene almak için altını tercih etmişti ancak beklenmeyen bir düşüş yaşandı. Altın piyasalarında yaşanan değişim yatırımcıları zarar ettirdi. İslam Memiş uyardı.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi resmi olmayan veriler ile birlikte sonuçlandı. Yatırımcıların merakla beklediği altın fiyatları ne alemde ? Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte piyasaların refleksi ne oldu? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyardı.

645b8887ae0a8f08348d1039.webp

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi sonuçlarına göre dalgalanma yaşayan piyasada seçim sonuçlarına tepki geldi. Altın fiyatlarının düşmesi yatırımcıları üzdü. Seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan %49.5, Kemal Kılıçdaroğlu %44.89, Sinan Ogan %5.17, Muharrem İnce ise %0.44 oy oranıyla seçimi tamamladılar. Sandıktan çıkan sonuca göre %50+1 oy alan aday çıkmadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci tur seçimi 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde ikinci tura kalan adaylar oldu.

islam-memisten-bu-yatirimlari-yapanlara-uyari-cok-uzuleceksiniz-4nax.webp

Bu gelişmeler sonrası Altın ve Para Yatırımları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara uyarılarda bulundu. Piyasalarda seçimin etkilerinin görüleceği ve iki hafta daha bu etkilerin devam edeceğini söyleyen Memiş, yatırımcıların iki haftalık süreçte yeni yatırımcılara dikkatli olması konusunda uyarı yaptı. İslam Memiş açıklamasında,

"Özellikle son bir haftadır serbest piyasada ve bankalarda ciddi bir dalgalanma vardı. Bu belirsizlikten kaynaklı seçim sonucunu tahmin edemeyen bir piyasa vardı. Haftanın ilk işlem gününde temkinli ve gergin bekleyişin devam ettiğini gözlemliyoruz. 15 günlük sürede belirsiz ve dalgalı bir piyasa mutlaka olacaktır.Özellikle her iki durumda piyasaların sert tepkisine neden olacağını söylemiştim. Şu anda fiyatların oturması 1-2 haftayı bulabilir." şeklinde açıklamalarda bulunarak yatırımcıları uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.