Soğan fiyatları göz yaşartırken biberin fiyatı cayır cayır yakacak!

Soğan fiyatları göz yaşartırken biberin fiyatı cayır cayır yakacak!

Gelen zamların ardından soğanın kilosunun 30 TL'ye satılması vatandaşın isyan etmesine neden olurken hemen ardından biberin kilo fiyatı da görenleri şaşkına uğrattı.

Vatandaşların alım gücünün düşmesinin ardından başa çıkması en zor olan konulardan birisi de market alışverişleri oldu. Hem pazarda hem de market raflarında vatandaşın ihtiyaçlarını tamamıyla karşılaması hayal olurken temel ihtiyaç ürünleri de son zamanlarda cep yakmaya başladı. Soğan fiyatına vatandaş inanamazken şimdi de kilosu 100 TL'ye satılan biber görenleri cayır cayır yaktı.

Gelen zamların ardından soğanın kilosunun 30 TL'ye satılması vatandaşın isyan etmesine neden olurken hemen ardından biberin kilo fiyatı da görenleri şaşkına uğrattı. 'Fakirin ekmeği' olarak nitelendiren soğan ve biber fiyatları tezgahlarda uçuk fiyatlara ulaşırken vatandaş yemek için ne alacağını şaşırdı.

964588-a509cff1fe0039c6579499119074c147-640x640.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,29 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 50,51'e gerilediğini açıklamasının hemen ardından TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı. Yayımlanan rapor doğrultusunda Mart ayında yıllık enflasyon tüm alt gruplarda düşüş kaydetti.

TZOB verilerine göre markette fiyatı en fazla artan ürünlerden ikincisi olan soğana Mart ayında gelen zam yüzde 17,2 olarak açıklandı. Biber'in fiyatı 100 TL'yi görürken oğandaki artışı takip eden diğer ürün ise yüzde 13’lük artışla sivri biber oldu.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.