Son gün 31 Mayıs! ABB vergi borçları için yapılandırma imkanı tanıyacak!

Son gün 31 Mayıs! ABB vergi borçları için yapılandırma imkanı tanıyacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuru ile birlikte belediyeye ait vergi borçlarına yapılandırma imkanı tanınacağı açıklandı.

Belediyeye ait vergi borcu olanlar dikkat! Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyeye ait vergi borçlarının yapılandırmaya alınacağı ifade edildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre yapılandırma imkanı tanınması için başvuruların 31 Mayıs'a kadar devam edeceği ifade edildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kanun kapsamında gerçekleştirilecek olan bu yapılandırma ile birlikte idari para cezalsına yüzde 25 indirim uygulanacağı, belediyeye ait ödenecek olan tutarların ilk taksitlerinin 30 Haziran 2023 tarihine kadar alınarak diğerlerinin ise 48 aya kadar taksite bölünebileceği öğrenildi.

48 AY VADE İMKANI TANINACAK!

Konuya ilişkin belediye tarafından yapılan açıklamalarda bu taksit imkanı hakkında “7440 sayılı vergi ücret ve benzeri alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen bu kanun çerçevesinde belediyemizin mükellefleri de kapsam içerisinde. Belediyemiz mükelleflerinden belediyeye borcu olan ilan reklam vergisi, eğlence vergisi ve benzeri vergilerle, ücret, resim, harç gibi alacaklar bu kapsamda. Ayrıca kira alacakları, idari para cezaları ve benzerleri özellikle de harcamalara katılım payları da kapsam içerisinde. Mükelleflerimiz 31 Mayıs 2023 tarihine kadar online olarak ya da bizzat kendileri Belediyemize başvurabilirler. Yapılandırma kapsamında dilekçesini aldığımız mükelleflere 48 aya kadar eşit aylık taksitler halinde ödeme imkânı sağlayabiliyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİRECEK?

Yapılandırmaya kanun kapsamında hangi borçların dahil edileceği konusunda merak edilenlerin de yer almasının ardından yapılandırması sağlanacak olan borçlar şu şekilde verildi;

  • Yol harcamalarına katılım payları,
  • Stabilize teknik altyapı bedeli,
  • Belediyelerin kira ve ecrimisil alacakları,
  • İdari para cezaları,
  • İlan ve reklam vergisi,
  • Eğlence vergisi,
  • Yangın sigorta vergisi,
  • İşgal harcı,
  • Hal rüsumu,
  • Atık su bedeli
  • 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 97’nci maddesi kapsamında alınan ücretler kapsama girecektir.

Son olarak yapılan duyuru ile birlikte ASKİ'ye olan borçların da yapılandırma kapsamına dahil edileceği belirtilerek son başvuru tarihin ise 31 Mayıs olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.