Tazminat alan EYT'lilerin tercihi Borsa oldu! Parasını alan hesap açtırmaya gitti

Tazminat alan EYT'lilerin tercihi Borsa oldu! Parasını alan hesap açtırmaya gitti

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun verdiği bilgilere göre borsadaki yatırımcı sayısında 1 haftada 600 bine yakın artış gerçekleşti.

Meclisten geçerek onaylanan milyonlarca kişinin emekli olmasını sağlayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuru sürecinin sona ermesinin ardından birçoğu tazminatlarını almaya başladı. Yapılan açıklamaya göre tazminatını alan milyonlarca emeklinin birçoğu borsaya hesap açtırmaya koştu.

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) tarafından verilen bilgiler doğrultusunda borsa yatırımcı sayısında 1 haftadaki artış 600 bin olurken bu yatırımcıların büyük kısmının 40 yaş üstü olması dikkatlerden kaçmadı. Yapılan analizler sonucunda borsadaki 1 haftalık söz konusu artışın tazminatını alan EYT'liler tarafından gerçekleştiği kanısına varıldı.

BORSA'DA EYT'Lİ GÖRÜLDÜ!

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun verdiği bilgilere göre borsadaki yatırımcı sayısında 1 haftada 600 bine yakın artış gerçekleşti. Özellikle de bu yatırımcıların yaş ortalamasının büyük bir kısmının 40 yaş üstü olması dikkatlerden kaçmazken tazminat alan EYT'lilerden oluştuğu bilgisine ulaşıldı.

14 Mayıs seçimlerinin git gide daha da yaklaşması nedeniyle vatandaşlar nakit parasını yatırım amaçlı kullanmak isterken bu noktada döviz ve altının yanı sıra borsa yer aldı. Daha önce küçük yatırımcıların alternatifi olan borsa bu defa rekor artışa ulaştı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada borsadaki yatırımcı sayısının artması olarak EYT'lilerin tazminat alması gösterilirken bu kanıyı birçok yatırımcının 40 yaşından büyük olması doğruladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.