TÜİK Mart Ayı enflasyon rakamı açıklandı!

TÜİK Mart Ayı enflasyon rakamı açıklandı!

Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonu Mart ayı enflasyon oranının da açıklanmasının ardından belli olurken birçok kişi arama motorları üzerinden 'Mart ayı enflasyon oranı'' araştırmasına başladı.

Milyonların yakından takip ettiği enflasyon rakamları açıklandı. Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından birçok kişi arama motorları üzerinden araştırmalarını yapmaya devam ederken Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) enflasyon verisini açıkladı.

Memur, emekli ve asgari ücretli çalışan için maaş farkları enflasyon oranı üzerinden hesaplanırken milyonların ekonomik anlamda hayatını yakından etkileyen enflasyon oranı açıklandı. 2023 aylık enflasyon oranları Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonu Mart ayı enflasyon oranının da açıklanmasının ardından belli olurken birçok kişi arama motorları üzerinden 'Mart ayı enflasyon oranı'' araştırmasına başladı.

MART AYI ENFLASYON RAKAMI AÇIKLANDI!

Tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) açıklanan verilerin ardından Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,29, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,52, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,51 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 70,20 olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen asgari ücret ara zam müjdesinin ardından birçok kişi asgari ücret tahminlerinde bulunmaya devam ederken asgari ücrete Temmuz ayında zam geleceği konuşulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği ara zam müjdesinin ardından enflasyon rakamları çok daha merak edildi.

1-165.jpg

Asgari ücretli, memur ve emekli vatandaşların yakından takip ettiği enflasyon oranları belli oldu. Üç aylık enflasyon oranı belli olurken maaşlarının belirlenen enflasyon yönünde artış göstermesi enflasyon rakamlarının daha çok araştırma konusu olmasına neden oldu. Belirlenen enflasyon rakamları doğrultusunda tablo şu şekilde yer aldı;

  • TÜİK TEFE TÜFE Ocak 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 6.65
  • TÜİK TEFE TÜFE Şubat 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 3.15
  • TÜİK TEFE TÜFE Mart 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 2.29

Açıklanan oranlara göre ilk 3 aylık enflasyon toplamı yüzde 12,09 olarak ortaya çıktı.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.